Piirkond : Euroopa Liit

Dėl bendrovės „Arte y Naturaleza S. L.“ piramidinės sukčiavimo schemos, panašios į Ispanijoje bendrovių „Fórum Filatélico“ ir „Afinsa“ taikytą schemą

Petitsioon on adresseeritud
0 Toetav 0 sees Euroopa Liit

Kogumine valmis

0 Toetav 0 sees Euroopa Liit

Kogumine valmis

1. Algatatud 2020
  2. Kogumine valmis
  3. Valmistage esitamine ette
  4. Dialoog adressaadiga
  5. Otsus

See on veebipõhine petitsioon Euroopa Parlamendi .

Peticijos pateikėja skundžiasi dėl bendrovės „Arte y Naturaleza Gespart S. L.“ piramidinės sukčiavimo schemos, nuo kurios nukentėjo ji ir dar 19 360 kitų žmonių. Peticijos pateikėja pažymi, kad šios bendrovės taikomas būdas panašus į būdus, taikytus bendrovių FORUM ir AFINSA, kuriuos Ispanijos teisminės institucijos pripažino kaltomis. Peticijos pateikėja prašo, kad iškeltas klausimas būtų aptartas ir galbūt apsvarstytas kartu su kitais panašiais atvejais, susijusiais su piramidinėmis schemomis. Pirma, reikėtų surasti sprendimus, kaip pagerinti vartotojų apsaugą nuo klaidinančios ir nusikalstamos veiklos. Antra, reikėtų nustatyti veiksmingo turto likvidavimo nemokumo bylose kriterijus ir terminus. Šios priemonės padėtų užkirsti kelią tam, kad laikui bėgant ir mokant nemokumo administratorių sukauptas išlaidas nesumažėtų arba nebūtų prarastos galimybės sąžiningiems vartotojams, kurie tikėjo, kad prieš likvidavimą bendrovės pateikta informacija yra skaidri ir patikima, susigrąžinti investicijas. Trečia, reikėtų užtikrinti veiksmingą institucijų teikiamą apsaugą, kad būtų užkirstas kelias tokio masto piramidiniam sukčiavimui ateityje.

Link petitsioonile

Pilt QR-koodiga

QR-koodiga ärarebitav lipik

lae alla (PDF)

arutelu

poolt-argumenti veel pole.

vastu-argumenti veel pole.

Aidake tugevdada kodanikuosalust. Tahame teha Teie mured kuuldavaks, jäädes samas iseseisvaks.

Annetage nüüd