Který se podobá systému prováděnému společnostmi Fórum Filatélico a Afinsa ve Španělsku

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice si stěžuje na systém pyramidového podvodu společnosti „Arte y Naturaleza Gespart S.L.“, jehož obětí se stala spolu s dalšími 19 360 osobami. Poukazuje na to, že způsob fungování této společnosti byl podobný způsobu, jakým fungovaly společnosti FORUM a AFINSA, které byly španělskými soudními orgány shledány vinnými. Předkladatelka žádá, aby se o této otázce diskutovalo a aby byla případně projednána společně s dalšími podobnými případy, které byly předloženy v souvislosti s pyramidovými systémy. Zaprvé, hledat řešení ke zlepšení ochrany spotřebitelů před zavádějící a trestnou činností. Zadruhé, stanovit kritéria a lhůty pro účinnou likvidaci majetku v insolvenčním řízení. Zabránilo by to tak plynutí času a předešlo placení poplatků, které vznikají insolvenčním správcům v důsledku snižování nebo vyčerpání možností zpětného získání investic provedených spotřebiteli v dobré víře, kteří věřili, že informace poskytnuté společností před její likvidací byly transparentní a pravdivé. Konečně, zajistit účinnou ochranu ze strany orgánů, aby se v budoucnu zabránilo pyramidovým podvodům takového rozsahu.

Link to the petition

Image with QR code