Welfare

относно несъответствие с Директива 1999/70/ЕО, произтичащо от несигурната заетост във фондациите, работещи в областта на операта и оркестрите

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията изразява редица опасения относно несигурната заетост във фондациите, работещи в областта на операта и оркестрите, като твърди, че това е в нарушение на европейското законодателство относно рамковото споразумение за срочната работа. Вносителят на петицията твърди, че наред с другото, италианското законодателство нарушава разпоредбите относно обективните причини, обосноваващи подновяването на срочни трудови договори в развлекателния сектор, не възпрепятства многократното им подновяване извън допустимия максимум, не предвижда преобразуване на срочните трудови договори в безсрочни и дискриминира лицата, работещи във фондации в областта на операта и оркестрите, които се третират по по-неблагоприятен начин спрямо заетите лица от други сфери на развлекателния сектор.

Link to the petition

Image with QR code