Welfare

1999/70/EK irányelvnek az operákban és zenekari alapítványokban való bizonytalan foglalkoztatásból adódó be nem tartásáról 

Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója számos aggályt fogalmaz meg az operákban és zenekari alapítványokban alkalmazott bizonytalan foglalkoztatással kapcsolatban, azzal érvelve, hogy ez sérti a határozott ideig tartó munkaviszonyról kötött keretmegállapodásról szóló európai jogszabályokat. A petíció benyújtója többek között azt állítja, hogy az olasz jogszabály nem tartja be a szórakoztatóiparban a határozott idejű munkaszerződések megújítását indokoló objektív okokról szóló rendelkezéseket, nem akadályozza meg a megengedett maximumon túli ismételt szerződésmegújításokat, nem rendelkezik a határozott idejű szerződések határozatlan idejű szerződésekké való átalakításáról, és diszkriminálja az operai és zenekari alapítványok alkalmazottait, akik kedvezőtlenebb bánásmódban részesülnek, mint más alkalmazottak a szórakoztatóiparban.

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now