O neúplnom vykonávaní smernice 93/13/EHS Holandským kráľovstvom a Španielskym kráľovstvom

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície uvádza, že ho (nepriamo) diskriminuje Holandské kráľovstvo, notárske komory, rada a disciplinárny súd, pretože netransponovali a neuplatňujú smernicu Rady 93/13/EHS o nekalých podmienkach v spotrebiteľských zmluvách ani v plnom rozsahu a správne neuplatňujú právo EÚ. V totožnej petícii predkladateľ uvádza, že z tých istých dôvodov sa domnieva, že ho diskriminuje Španielske kráľovstvo, notárske komory, rada a disciplinárny súd. Ani v jednej z uvedených petícií však neuvádza konkrétne prípady diskriminácie, ktorá sa ho dotýka, ani príčiny, pre ktoré sa domnieva, že sa s ním zaobchádza inak ako s ostatnými osobami v podobnej situácii. V oboch petíciách odkazuje na vnútroštátne, medzinárodné a európske zákony, ktoré sú podľa neho relevantné.Predkladateľ žiada Európsky parlament, aby zabezpečil, že holandské aj španielske orgány budú v plnom rozsahu vykonávať a uplatňovať smernicu 93/13/EHS, pričom bude možné preskúmať právne akty a príslušné právne dôsledky, ktorými sa porušuje právo EÚ.

Link to the petition

Image with QR code