Administration

On empowering the EU to address global challenges, from COVID-19 to social, economic and climate crisis

Petitioner
5 supporters 5 in European Union

Collection finished

5 supporters 5 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Οι αναφέροντες καλούν το ΕΚ να εφαρμόσει τους κατάλληλους μηχανισμούς για την επανέναρξη των εργασιών του το συντομότερο δυνατόν, και να διοργανώσει ένα χώρο για την επεξεργασία όλων των πιθανών μέσων, δεδομένου ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του και η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην κατάρτιση σχεδίου με συγκεκριμένες δράσεις για την παγκόσμια αυτή πρόκληση. Οι αναφέροντες είναι της άποψης ότι το υφιστάμενο θεσμικό σύστημα της ΕΕ έχει καταδείξει την αδυναμία του και χρειάζεται, από κοινού με το ΕΚ, να δρομολογήσει εκ νέου την πρωτοβουλία της δημοκρατικής μεταρρύθμισης της ΕΕ, προκειμένου να το καταστήσει κατάλληλο για τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Οι αναφέροντες θεωρούν ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση θα πρέπει να αποτελείται από πέντε πυλώνες. Αυτές συνεπάγονται συστημική απάντηση της ΕΕ στην κρίση της Covid-19, με έμφαση στα μέτρα έκτακτης ανάγκης και στον σεβασμό του κράτους δικαίου· την ενίσχυση των μέσων και των ικανοτήτων υγειονομικής περίθαλψης και προστασίας των πολιτών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της επιδημίας· την εφαρμογή όλων των μέτρων οικονομικής, χρηματοοικονομικής και νομισματικής πολιτικής που επιτρέπουν την αποδέσμευση πόρων και μέτρων της ΕΕ για τη στήριξη των πολιτών από τις συνέπειες της πανδημίας· την ιδέα για αναδιαμόρφωση των πρώτων σταδίων της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης σε δημόσια διαδικτυακή συνέλευση· ένα παγκόσμιο μηχανισμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση επιδημιών και πανδημιών.

Link to the petition

Image with QR code