Administration

Petition No 0329/2020 by Virginia Fiume (Italian), on behalf of Eumans and others, on empowering the EU to address global challenges, from COVID-19 to social, economic and climate crisis

Petitioner
5 supporters 5 in European Union

Collection finished

5 supporters 5 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzēji aicina Eiropas Parlamentu ieviest atbilstošus mehānismus, kas ļauj tam pēc iespējas ātrāk atsākt savu darbu, un atvēlēt telpu visu iespējamo instrumentu izstrādei, jo neviena valsts pati nespēj stāties pretī Covid-19, un ES ir jāuzņemas vadība, izstrādājot plānu ar konkrētiem pasākumiem šīs globālās problēmas risināšanai. Lūgumraksta iesniedzēji uzskata, ka pašreizējā ES iestāžu sistēma ir izrādījusies vāja un ka tai Eiropas Parlamenta vadībā no jauna ir jāsāk īstenot ES demokrātiskas reformas iniciatīvu, lai minētā sistēma spētu darboties atbilstoši mērķim, ar kādu tā ir izveidota. Lūgumraksta iesniedzēji uzskata, ka šīs reformas pamatā būtu jāliek pieci balsti, un tie ir: nodrošināt sistēmisku ES atbildes reakciju uz Covid-19 krīzi, pievēršoties ārkārtas pasākumiem un tiesiskuma ievērošanai; pilnveidot ES veselības aprūpes un civilās aizsardzības instrumentus un kompetences jomas, lai reaģētu uz uzliesmojumiem; īstenot visus ekonomikas, fiskālās un monetārās politikas pasākumus, ar ko var nodrošināt resursus, un ES pasākumus iedzīvotāju atbalstam pandēmijas seku apstākļos; konferences par Eiropas nākotni pirmo posmu koncepcija jaunā veidolā kļūst par publisku tiešsaistes asambleju; globāls mehānisms epidēmiju un pandēmiju profilaksei un pārvarēšanai.

Link to the petition

Image with QR code