Gesundheit

O všeobecnom nariadení o ochrane údajov, ktoré má vplyv na prístup na internet pre osoby s poruchami

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľka petície trpí neuropsychiatrickými poruchami a v dôsledku tejto diagnózy uskutočňuje svoju pracovnú i súkromnú komunikáciu vrátane tej, ktorá sa týka jej zdravotného stavu, prostredníctvom elektronickej pošty. Poukazuje na obmedzenia všeobecného nariadenia o ochrane údajov, ktoré neumožňuje spoločnostiam sprístupňovať osobné zdravotné údaje cez internet, čo vedie k tomu, že používatelia, ktorí chcú sprístupniť svoje osobné (zdravotné) údaje, nemajú možnosť zvoliť si takú alternatívu. Predkladateľka vyjadruje znepokojenie v súvislosti s touto údajnou medzerou v právnych predpisoch a zdôrazňuje, že takéto rozšírenie by neobmedzilo, ale naopak posilnilo práva každého jednotlivca.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international