Health

Kterou předložil M. G. (státní příslušnost: Itálie) za městskou radu v Brunicu ve věci možné újmy na zdraví způsobené novou mobilní komunikační technologií 5G

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Dne 19. února 2020 přijala městská rada v Brunicu (v provincii Bolzano-Alto Adige) usnesení zpochybňující slučitelnost technologie 5G pro mobilní komunikace s veřejným zdravím, neboť neexistují vědecké důkazy o jejím dopadu na člověka, zvířata a přírodu. V tomto ohledu předkladatel odkazuje na článek 191 SFEU, zejména na zásadu předběžné opatrnosti a zásadu preventivních opatření. Vzhledem k tomu, že městská rada nemá žádný způsob, jak sledovat účinky na skupiny citlivých osob (dětí, mladých lidí, starších osob nebo osob s chronickými onemocněními) v důsledku rostoucí míry vystavení elektromagnetickým vlnám, vyzývá k přijetí právních předpisů na evropské úrovni s cílem vytvořit citlivé oblasti za účelem snížení stávajících limitních hodnot nebo zavedení zákazu vybudování stožárů pro mobilní komunikaci a používání jiných podobných přenosových technologií. Městská rada rovněž vyzývá k tomu, aby byly financovány ad hoc zdravotní studie provedené nezávislými subjekty.

Link to the petition

Image with QR code