Media

în numele Xnet, privind presupusele încălcări ale dispozițiilor privind neutralitatea rețelei în Spania

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționara este preocupată de presupusa aplicare necorespunzătoare de către Spania a normelor privind neutralitatea rețelei. În opinia petiționarei, Spania a pus în aplicare în mod abuziv Regulamentul UE privind accesul la internetul deschis [Regulamentul (UE) 2015/2120] adoptat la 25 noiembrie 2015 de Parlamentul European și Consiliu și orientările pentru punerea în aplicare a acestuia adoptate în august 2016 de către Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC). Petiționara afirmă că, în conformitate cu legislația UE, punerea în aplicare a normelor privind internetul deschis este o sarcină importantă a autorităților naționale de reglementare. Cu toate acestea, în Spania, organismul responsabil cu punerea în aplicare, care este Secretariatul de Stat pentru Societatea Informațională și Agenda Digitală, aflat sub jurisdicția Ministrului Energiei și Agendei Digitale, nu este unul independent. Petiționara susține că Spania încalcă regulamentul, deoarece nu a înființat un canal separat pentru plângerile privind neutralitatea rețelei și nu aplică în mod eficient dispozițiile privind neutralitatea rețelei.

Link to the petition

Image with QR code