Health

Geen Corona-inentingspas in de EU!

Petitioner not public
Petition is directed to
Europese Unie
283,073
Petitioner did not submit the petition.
 1. Launched 2021
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

De Europese inentingspas, waar naar aanleiding van de coronapandemie aan gewerkt wordt, moet verhinderd worden.

Reason

Het is onzeker hoe goed en hoe lang de immuniteit blijft. Bovendien bestaan problemen op het vlak van ethiek en privacybescherming. Nu heeft de WGO bekendgemaakt, dat ze zulke inentingspassen afkeurt.

De hoogste ethische waarde heeft het recht op lichamelijke integriteit en de gelijkbehandeling van ingeënte en niet-ingeënte mensen, die ook als grondrechten in de EU-charta vermeld worden. Deze zijn door de inentingspas in gevaar, aangezien het terugkrijgen van bepaalde grondrechten tenminste voor bepaalde tijd aan een inenting gekoppeld zou worden. Op die manier wordt het vrije besluit tot inenting gemanipuleerd en een vorm van discriminatie in het leven geroepen.

Aangezien de inentingspas gedigitaliseerd zou worden, bestaat er in principe de mogelijkheid, dat persoonlijke zorggegevens gestolen worden. Bovendien vernemen niet enkel dienstverleners als reisorganisaties de inentingsstatus, maar indirect ook bv. de werkgever, als medewerkers een vliegreis niet kunnen maken.

Bronnen:

https://verenoflood.nu/vaccinatiepaspoort-de-poort-naar-een-nieuw-normaal/

https://www.tagesschau.de/ausland/corona-impfpaesse-who-101.html

https://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_de.pdf

https://taz.de/Datenschuetzer-ueber-digitalen-Impfpass/!5755994/

Thank you for your support

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Mentaal worden veel mensen hier ziek van...

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now