Health

Zabraňte plánovanému Corona očkovácímu pasu v Evropské Unii!

Evropská unie
283.073 Supporters
Collection finished
  1. Launched March 2021
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Musíme zabránit plánům evropského očkovacího průkazu, který se v současné době plánuje kvůli koronové pandemii.

Reason

Není jisté, jak dobře a jak dlouho imunita bude fungovat. Existují také etické problémy a problémy s ochranou údajů. WHO dokonce nyní oznámila, že odmítá takové očkovací průkazy.

Právo na fyzickou integritu a rovné zacházení s očkovanými a neočkovanými lidmi, které jsou v chartě EU rovněž uvedeny jako základní práva, mají nejvyšší etickou hodnotu. Ty jsou ohroženy plánovaným „očkovacím pasem“, protože znovuzískání jednotlivých základních práv by mělo být vázáno alespoň na dobu neurčitou  s COVID očkováním. To manipuluje svobodným rozhodnutím o očkování a také vytváří určitý druh diskriminace. Vzhledem k tomu, že osvědčení o očkování má být digitalizováno, existuje vždy možnost, že by mohlo dojít ke krádeži osobních a lékařských údajů. Kromě toho se o stavu očkování informují nejen poskytovatelé služeb, jako jsou cestovní společnosti, ale také nepřímo, např. zaměstnavatelé, pokud zaměstnanci nemohou cestovat letecky.

Prameny:

Thank you for your support, Michael Novak from Laa an der Thaya