Health

Ȋmpiedicaţi certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană!

Europäische Union
264.746 Supporters
100% achieved 100.000 for collection target
  1. Launched 04/04/2021
  2. Time remaining 15 days
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Certificatul european de vaccinare, care în urma pandemiei COVID-19 se află în momentul de faţă în fază de planificare, trebuie să fie împiedicat.

Reason

Nu se ştie, cât de bine este şi cât de lung se menţine efectul imunităţii. De asemenea vor apărea probleme etice şi probleme legate de protecția datelor. Acum chiar şi Organizația Mondială a Sănătății a declarat că refuză astfel de certificate de vaccinare.

Cea mai mare importanță etică cuvine desigur dreptului la integritate fizică şi la egalitate de tratament între persoane vaccinate şi persoane nevaccinate; ambele drepturi fiind consacrate ca drepturi fundamentale în Carta UE. Acestea sunt periclitate prin introducerea certificatului de vaccinare, deoarece redobândirea unori drepturi fundamentale specifice va fi legată de o vaccinare, cel puţin pentru o perioadă de timp nedeterminată. Astfel libera alegere, de a fi vaccinat sau nu, va fi manipulată, ceea ce va crea un fel de discriminare.

Certificatul de vaccinare urmează să fie digitalizat, astfel că, în principiu, nu se poate exclude posibilitatea furtului de date medicale cu caracter personal. De asemenea nu numai anumite prestatori de servicii, de exemplu agenții de voiaj, vor putea afla statutul vaccinării unei persoane ci indirect şi angajatorii, dacă angajaţii nu pot călători cu avionul.

Thank you for your support, Helen Kaiser from Schwäbisch Gmünd
Question to the initiator

Why people sign

• Oradea

5 days ago

pasaportul de vaccinare incalaca drepturile fundamentale ale omului

• 6 days ago

Helps prevent human rights violations.

• 6 days ago

Pentru că sunt pe listă de așteptare de 2 luni !

• Mariana Oleinic , Cluj - Napoca

8 days ago

Pentru ca nu vreau sa fiu vaccinata

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/impiedicati-certificatul-de-vaccinare-impotriva-covid-19-in-uniunea-europeana/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET