Health

A koronavírus oltási igazolás megakadályozása az EU-ban!

Európai Unió
265.705 Supporters
100% achieved 100.000 for collection target
  1. Launched 23/03/2021
  2. Time remaining 15 days
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Meg kell akadályozni a bevezetés előtt álló európai oltási igazolványt vagy igazolást.

Reason

Bizonytalan, hogy a koronavírus vakcinák milyen hatásfokkal és milyen időn keresztül hatásosak, mely önmagában megkérdőjelezi az igazolás létjogosultságát. Ezen túlmenően etikai és adatvédelmi aggályok is felmerülnek az oltási igazolvánnyal kapcsolatban. A WHO állásfoglalásában is kijelenti, hogy az oltási igazolás tervezett bevezetését egyelőre elutasítja.

Az EU Chartájában alapvető jogként szerepel és a legnagyobb etikai értékkel bír a személyek testi épségéhez és – a jelen esetben az oltottak és be nem oltott személyek közötti – egyenlő bánásmódhoz való jog. Az oltási igazolás ezeket a jogokat veszélyezteti, mivel alapvető egyéni alapjog gyakorlását (visszaszerzését) meghatározatlan időre az oltás megtörténtéhez köti. Ezzel az oltással kapcsolatos szabad döntés jogának manipulálása történne meg, amely egyfajta diszkriminációt hoz létre.

Továbbá, mivel az oltási nyilvántartás digitálisan tárolásra kerül, így fennáll a veszélye a személy orvosi adatainak illetéktelen módon történő megszerzésére. Ugyanakkor az oltottsági státusz közvetett módon is illetéktelen kezekbe kerülhet, például a nem oltott személy esetében az utazási társaság által megtagadott repülőgépes utazás a munkáltató tudomására jutva egyértelműsíti a munkaadó számára a munkavállaló oltottsági státuszát.

Források:

Thank you for your support, Murcsó Károly from Budapest
Question to the initiator

Why people sign

• Maglód

19 hours ago

Egyetértek a tartalmával

• Üröm

2 days ago

A szabadságomat sérti, ezért fontos!

4 days ago

Mert Nem Akarom, Hogy K0Teleyyenek Arra, Amit Nem Akarok

7 days ago

Mert szabadon szeretnék utazni, ami alanyi és alkotmányos jogom is.

• 7 days ago

Mert semmiféle megkülönböztetés nem megengedett a 21. században és felháborítónak tartanám, ha bármely ország úgy döntene, diszkriminálja azokat, akik a nem kötelező oltást nem veszik fel.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/a-koronavirus-oltasi-igazolas-megakadalyozasa-az-eu-ban/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET