Health

A koronavírus oltási igazolás megakadályozása az EU-ban!

Petitioner not public
Petition is directed to
Európai Unió
283,073
Petitioner did not submit the petition.
 1. Launched 2021
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

Meg kell akadályozni a bevezetés előtt álló európai oltási igazolványt vagy igazolást.

Reason

Bizonytalan, hogy a koronavírus vakcinák milyen hatásfokkal és milyen időn keresztül hatásosak, mely önmagában megkérdőjelezi az igazolás létjogosultságát. Ezen túlmenően etikai és adatvédelmi aggályok is felmerülnek az oltási igazolvánnyal kapcsolatban. A WHO állásfoglalásában is kijelenti, hogy az oltási igazolás tervezett bevezetését egyelőre elutasítja.

Az EU Chartájában alapvető jogként szerepel és a legnagyobb etikai értékkel bír a személyek testi épségéhez és – a jelen esetben az oltottak és be nem oltott személyek közötti – egyenlő bánásmódhoz való jog. Az oltási igazolás ezeket a jogokat veszélyezteti, mivel alapvető egyéni alapjog gyakorlását (visszaszerzését) meghatározatlan időre az oltás megtörténtéhez köti. Ezzel az oltással kapcsolatos szabad döntés jogának manipulálása történne meg, amely egyfajta diszkriminációt hoz létre.

Továbbá, mivel az oltási nyilvántartás digitálisan tárolásra kerül, így fennáll a veszélye a személy orvosi adatainak illetéktelen módon történő megszerzésére. Ugyanakkor az oltottsági státusz közvetett módon is illetéktelen kezekbe kerülhet, például a nem oltott személy esetében az utazási társaság által megtagadott repülőgépes utazás a munkáltató tudomására jutva egyértelműsíti a munkaadó számára a munkavállaló oltottsági státuszát.

Források:

https://www.tagesschau.de/ausland/corona-impfpaesse-who-101.html

https://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_en.pdf

https://taz.de/Datenschuetzer-ueber-digitalen-Impfpass/!5755994/

Thank you for your support

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now