Hallinto

By Friedrich Kohle (Dutch) on establishing an EU emergency body to deal with emergencies like the Covid-19 outbreak

Vetoomus on osoitettu
3 Tukeva 3 sisään Euroopan unioni

Keräys valmis

3 Tukeva 3 sisään Euroopan unioni

Keräys valmis

1. Aloitti 2020
  2. Keräys valmis
  3. Valmistele hakemus
  4. Vuoropuhelu vastaanottajan kanssa
  5. Päätös

Tämä on online-vetoomus Euroopan parlamentin .

näytä Suomen Vetoomus

Ο αναφέρων, ενόψει μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ζητεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη θέσπιση νόμων έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι θα επιτρέπουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργήσει ταχέως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με ή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου, διότι, όπως ισχυρίζεται ο αναφέρων, η τρέχουσα κρίση έχει καταδείξει ότι η ΕΕ δεν διαθέτει την εξουσία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εν λόγω κρίση. Προσθέτει επίσης ότι αυτοί οι νέοι νόμοι έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να περιορίζονται στη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, επιτρέποντας στην Επιτροπή να θεσπίζει και να συντονίζει τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές θα πρέπει να χρησιμεύουν, για παράδειγμα, στον έλεγχο της ροής τροφίμων σε ολόκληρη την ΕΕ, στην παροχή έκτακτης χρηματοδότησης για την προμήθεια και τη διανομή ιατρικού εξοπλισμού, και την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη σε ολόκληρη την ΕΕ με τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την κρίση. Επιπλέον, προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διενεργήσει έρευνα σχετικά με την ικανότητα αντίδρασης της ΕΕ για την προστασία των πολιτών της ΕΕ στο πρώιμο στάδιο της επιδημικής έξαρσης του κορονοϊού.

Linkki vetoomukseen

Kuva QR-koodilla

Irrotettava lippis QR-koodilla

lataa (PDF)

Väittely

Ei vielä väitteitä puolesta

Ei vielä väitteitä vastaan

Auta vahvistamaan kansalaisten osallistumista. Haluamme saada huolesi kuuluviin ja pysyä itsenäisinä.

Lahjoita nyt