Administration

By Friedrich Kohle (Dutch) on establishing an EU emergency body to deal with emergencies like the Covid-19 outbreak

Petitioner
3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Având în vedere urgențele viitoare care ar putea surveni, petiționarul solicită Parlamentului European să adopte legi de urgență, care i-ar permite Comisiei Europene să acționeze rapid în timpul unei situații de urgență cu sau fără acordul Consiliului, întrucât petiționarul susține că actuala criză a demonstrat că UE nu dispune de autoritatea necesară pentru a gestiona în mod eficient criza. El adaugă, de asemenea, că această nouă legislație de urgență ar trebui să fie limitată la durata situației de urgență, permițând Comisiei să instituie și să coordoneze proceduri de urgență în întreaga Uniune Europeană. Acestea ar trebui să servească, de exemplu, la controlarea fluxului aprovizionării cu alimente în întreaga UE, la furnizarea de fonduri de urgență pentru achiziționarea și distribuirea de echipamente medicale și la transmisiunile mass-media la nivelul întregii UE, cu actualizări periodice cu privire la criză. Petiționarul sugerează, de asemenea, ca Parlamentul European să elaboreze o anchetă privind capacitatea de reacție a UE de a proteja cetățenii UE într-o etapă timpurie a epidemiei de coronavirus.

Link to the petition

Image with QR code