Administration

By Friedrich Kohle (Dutch) on establishing an EU emergency body to deal with emergencies like the Covid-19 outbreak

Petition is addressed to

3 signatures

Collection finished

3 signatures

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding
This petition is also available in English .

Petition is addressed to: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Předkladatel petice – s ohledem na možné budoucí nouzové situace – žádá Evropský parlament, aby přijal právní předpisy pro nouzové situace, které by Evropské komisy umožňovaly v nouzi urychleně jednat, ať už se souhlasem Rady či bez něj, neboť podle předkladatele nynější krize ukázala, že EU postrádá autoritu potřebnou k tomu, aby se s krizí dokázala účinně vypořádat. Dodává, že tyto nové právní předpisy pro nouzové situace by měly být omezeny na dobu trvání nouze a měly by Komisi umožňovat zavádění a koordinaci nouzových postupů v celé Evropské unii. Tyto postupy by měly sloužit například k řízení toku dodávek potravin napříč EU, poskytnutí nouzového financování pro účely zadávání zakázek a distribuci zdravotnického vybavení a celounijní mediální pokrytí s pravidelnými aktualizacemi ohledně krize. Dále předkladatel navrhuje, aby Evropský parlament zahájil vyšetřování zabývající se reakcí EU na ochranu jejích občanů v rané fázi rozšíření nemoci COVID-19.

Link to the petition

Image with QR code