30 km/h – tegyük élhetővé az utcáinkat!

Petitioner not public
Európai Bizottság
Petition process is finished
  1. Launched 2012
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Javasoljuk, hogy EU-szerte alapértelmezésben 30 km/h (20 mérföld/óra) legyen a legnagyobb megengedett sebesség a városi, illetve lakóövezeti területeken. A helyi hatóságok más sebességkorlátot is megállapíthatnak, ha meg tudják mutatni, miként tesznek eleget a közlekedés legsérülékenyebb résztvevoi számára a környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek. Az Európai Uniónak világos közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi céljai vannak, amelyeket egyelore nem sikerült megvalósítani. A 30 km/órás általános sebességkorlátozás hatékonyan elosegíti ezen célok elérését, hiszen már bebizonyosodott, hogy sikeresen csökkenti a sérüléseket és halálozásokat, a zajt, a légszennyezést és a széndioxid-kibocsátást, továbbá javítja a forgalom haladását. Az emberek kevesebb félelemmel utazhatnak A környezetbarátabb közlekedési módok vonzóbbá válnak. A szubszidiaritás elvének érvényesítése érdekében a helyi hatóságoknak kell eldönteniük, hogy más sebességkorlátozást állapítsanak meg a hatáskörükbe tartozó utakon, és hogy olyan intézkedéseket vezessenek be, amelyekkel szintén el lehet érni az említett célokat.

Thank you for your support

openPetition international