Za sdružení „Polski Związek Motorowy“ (PZM) v Katovicích, s 12 podpisy, ve věci poplatků za povinné pravidelné technické prohlídky vozidel

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel si stěžuje, že poplatky za povinné pravidelné technické prohlídky vozidel v Polsku jsou příliš nízké a že neumožňují společnostem vykonávajícím tyto prohlídky, aby pokryly vlastní náklady s prohlídkami spojené nebo aby vytvářely spravedlivý zisk. Kromě toho tyto poplatky zahrnují DPH, i když by k nim měla být vlastně připočtena. Předkladatel popisuje, že v roce 2016 se polské orgány pokusily tyto poplatky zvýšit o nevýznamnou částku, ale dokonce i tato iniciativa byla nakonec zablokována. Podle předkladatele představuje tato situace porušení Smlouvy o fungování EU, Listiny základních práv (článek 16) a směrnice 2006/112/ES o společném systému daně z přidané hodnoty. Předkladatel kromě toho tvrdí, že formulace v odůvodnění směrnice 2014/45/EU týkající se nákladů na technické prohlídky vozidel, které by měly být „finančně nenáročné“, je nepřesná.

Link to the petition

Image with QR code