Poola autotööstusliidu (PZM) nimel Katowices koos 12 allkirjaga sõidukite kohustusliku korralise tehnilise ülevaatuse tasude kohta

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja kaebab, et Poolas sõidukite kohustusliku korralise tehnoülevaatuse tasud on liiga madalad ja et need ei võimalda neid kontrolle tegevatel äriühingutel katta kontrolli käigus tekkinud kulusid ega teenida õiglast kasumit. Lisaks sisaldavad need tasud käibemaksu, kuigi tegelikult tuleks käibemaks tasule veel juurde lisada. Petitsiooni esitaja märgib, et Poola ametiasutused püüdsid 2016. aastal neid tasusid oluliselt suurendada, kuid isegi see algatus lõpuks peatati. Petitsiooni esitaja sõnul kujutab selline olukord endast ELi toimimise lepingu, põhiõiguste harta (artikkel 16) ja direktiivi 2006/112/EÜ (mis käsitleb ühist käibemaksusüsteemi) rikkumist. Lisaks väidab petitsiooni esitaja, et direktiivi 2014/45/EL preambuli sõnastus sõidukite tehnoülevaatuste kulude kohta, mis peaksid olema odavad, on ebatäpne.

Link to the petition

Image with QR code