Z emberi jogok, valamint az EU és Vietnám közötti szabadkereskedelmi megállapodások megsértéséről

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója azt állítja, hogy Vietnám megsérti az emberi jogokat, és nem fogadja el az ILO által megállapított nemzetközi munkaügyi normákat. Számos nem kormányzati szervezettől érkeznek jelentések Vietnámban elkövetett súlyos emberi jogi jogsértésekről. A petíció benyújtója ezért az EU–Vietnám szabadkereskedelmi megállapodás felülvizsgálatát és ellenőrzésének felfüggesztését kéri mindaddig, amíg a vietnámi kormány végre nem hajtja a 32 európai parlamenti képviselő által aláírt, Mogherini asszonynak és Malmström biztosnak címzett 2018. szeptember 17-i levélben felsorolt kéréseket. E kérések között szerepel a 87. számú (az egyesülési szabadság és a szervezkedési jog védelme), a 98. számú (a szervezkedési jog és a kollektív tárgyalási jog) és a 105. számú (a kényszermunka felszámolása) ILO-egyezmények ratifikálása, valamint a politikai foglyok szabadon bocsátása. Ezenkívül a petíció benyújtója szerint a vietnámi kormánynak törölnie kellene büntető törvénykönyvének 109., 116., 117., 118. és 331. paragrafusát, biztosítania kellene a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának (ICCPR) való megfelelést, hatályon kívül kellene helyeznie a büntetőeljárási törvénykönyv 74. és 173. cikkét, és felül kellene vizsgálnia a kiberbiztonságról szóló törvényt a nemzetközi emberi jogi normák betartásának biztosítása érdekében. A petíció benyújtója arra kéri az EU-t, hogy képviseljen sokkal határozottabb és világosabb álláspontot a Vietnámban jelenleg elkövetett emberi jogi jogsértésekkel szembeni fellépéssel kapcsolatban, és szankcionálja ezeket.

Link to the petition

Image with QR code