Culture

Ve věci údajného porušení práv spotřebitelů za zrušené pobyty, lety a události během krize COVID-19

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice je proti rozhodnutí poskytnout spotřebitelům poukázky za zrušené pobyty, lety a události v důsledku krize spojenou s šířením koronaviru. Ačkoli je krize spojená se šířením koronaviru pro podniky náročná, bylo by špatné pozastavit nebo zrušit práva spotřebitelů, která byla zavedena po celá léta. Předkladatelka petice souhlasí s návrhem předloženým německými organizacemi na ochranu spotřebitele: fond pro cestovní ruch financovaný veřejnými úvěry, který zajistí likviditu pro cestovní společnosti a letecké společnosti v ohrožení. Žádá Evropský parlament o podporu zřízení takového fondu na ochranu práv spotřebitelů. Nakonec požádá o pomoc kulturním podnikům, které naléhavě potřebují finanční podporu.

Link to the petition

Image with QR code