Ve věci údajného odmítání soudních orgánů uplatňovat přednost práva Evropské unie v Bulharsku

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka petice, členka „Sdružení obětí soukromých soudních vykonavatelů a soudního systému – Solidarita“, si stěžuje, že soudní orgány v Bulharsku odmítají uplatňovat přednost práva Evropské unie. Tvrdí, že bulharské právní předpisy obsahují právní ustanovení, která jsou v rozporu se směrnicí Rady 93/13/EHS ze dne 5. dubna 1993 o nepřiměřených podmínkách ve spotřebitelských smlouvách, s článkem 47 Listiny základních práv EU a se zásadou účinnosti.Podle předkladatelky nezajišťují ustanovení bulharského občanského zákoníku, zejména ustanovení o příkazních a vymáhacích řízeních, základní právo na spravedlivý proces. Tvrdí také, že většina případů byla již na začátku zneplatněna okresními soudci, kteří záměrně explicitně nevydali soudní rozhodnutí. Rovněž uvádí, že neexistuje faktická právní možnost podat odvolání proti krokům a opomenutím soukromých soudních vykonavatelů, což ještě zhoršuje nedostatek skutečné kontroly nad nimi. Předkladatelka tvrdí, že její účty, plat a důchod jsou v současné době obstaveny soukromým soudním vykonavatelem, aniž by jí bylo poskytnuto odůvodnění.

Link to the petition

Image with QR code