V mene EQUO Verdes Tarifa, o pláne prístavnej infraštruktúry v zálive Algeciras

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľka petície vysvetľuje, že v zálive Algeciras sa nachádza šesť lokalít sústavy Natura 2000, z ktorých päť je v Španielsku: Estrecho Oriental, Estrecho, Los Alcornocales, Marismas del Río Palmones, Fondos Marinos Marismas del Río Palmones a jeden na území Gibraltáru: Southern Waters of Gibraltar. Predkladateľka petície uvádza, že zodpovedné orgány v posledných rokoch povoľovali systematické vykonávanie plánov a projektov, ktoré majú nepriaznivý vplyv na šesť lokalít Spoločenstva, keďže synergie medzi jednotlivými plánmi a projektmi sa nikdy nezohľadnili. V dôsledku toho sa počet znečisťujúcich priemyselných odvetví v okolí zálivu Algeciras a v Gibraltári každoročne zvyšuje, čím dochádza k ničeniu prírodného prostredia so závažnými následkami pre zdravie ľudí. Sťažuje sa, že v tejto oblasti došlo k nárastu priemyslu ťažkých kovov, železiarskeho, oceliarskeho a chemického priemyslu a že na získanie ďalšieho priestoru na rozšírenie prístavných činností sa používajú výplňové materiály z mora, čo viedlo k zničeniu mokradí, ústí riek a pláží. Žiada, aby sa plán prístavnej infraštruktúry v zálive Algeciras, ktorý v súčasnosti skúma podriaditeľstvo environmentálneho hodnotenia, zastavil a aby sa riadne preskúmali a patrične zastavili všetky prebiehajúce projekty s nepriaznivým vplyvom.

Link to the petition

Image with QR code