U ime EQUO Verdes Tarifa, o planu lučke infrastrukture za zaljev Algeciras

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositeljica predstavke objašnjava da se zaljev Algeciras sastoji od šest područja Natura 2000, od kojih je pet u Španjolskoj: Estrecho Oriental ; Estrecho ; Los Alcornocales ; Marismas del Río Palmones ; Fondos Marinos Marismas del Río Palmones ; a jedno u Gibraltaru: Southern Waters of Gibraltar . Podnositeljica predstavke tvrdi da su tijekom posljednjih godina nadležna tijela dopustila sustavnu provedbu planova i projekata koji negativno utječu na šest navedenih područja jer se sinergije između tih različitih planova i projekata nikad nisu uzele u obzir. Kao rezultat toga, broj onečišćujućih industrija oko zaljeva Algeciras i Gibraltar raste iz godine u godinu, što dovodi do uništavanja okoliša, s ozbiljnim posljedicama za ljudsko zdravlje. Žali se na jačanje industrije teških metala, željeza i čelika te kemijske industrije u tom području, kao i na zatrpavanja morske površine koja se provode u svrhu stvaranja zemljišta kako bi se proširile lučke aktivnosti, što je dovelo do uništavanja močvara, ušća i plaža. Poziva na obustavu plana lučke infrastrukture za zaljev Algeciras, koji je trenutačno pod razmatranjem tijela za procjenu utjecaja na okoliš, te na pokretanje istrage i zaustavljanje svih tekućih projekata koji imaju štetne učinke.

Link to the petition

Image with QR code