Traffic & transportation

U ime građanske inicijative Plataforma por el Ferrocarril Directo Madrid-Aranda-Burgos línea 102, o ponovnom otvaranju željezničke linije Madrid-Arrana-Burgos u Španjolskoj

Petitioner
3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke žali se da je željeznička pruga između Madrida, Arande i Burgosa, koja je otvorena 1968., osam godina zatvorena za teretni prijevoz. Smatra da ADIF, španjolsko tijelo zaduženo za željezničku infrastrukturu, nije provelo odgovarajuće studije te poziva na to da se ta linija, koja bi bila ključna poveznica između regije Kastilje i Leóna i Madrida, tretira kao prioritet na europskoj razini (tj. dio koridora E-5 koji se proteže od Ujedinjene Kraljevine do Algecirasa). Poziva na korištenje željeznice kako bi se potaknuo teretni prijevoz između Algeciras i Irúna, s obzirom na to da se trenutačno samo 3 % od 768 milijuna tona tereta koje se svake godine odvija između Algecirasa, Madrida i Irúna prevozi željeznicom.

Link to the petition

Image with QR code