σχετικά με την απώλεια εισοδήματος που προκαλείται από την τουρκική κατοχή της Κύπρου

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων καταδικάζει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, κατά παράβαση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία οδήγησε στο να εκτοπιστούν δια της βίας περίπου 200.000 Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι απώλεσαν την ιδιοκτησία και τα σπίτια τους. Η κύρια πηγή εισοδήματος της οικογένειάς του προερχόταν από τη γεωργία και η οικογένειά του είχε στην κυριότητά της πολλά αγροτεμάχια. Μετά την τουρκική εισβολή και μέχρι σήμερα, οι έποικοι από την Τουρκία εκμεταλλεύονται παράνομα το αγροτεμάχιο τους και αποκομίζουν έσοδα από την παραγωγή. Κατά συνέπεια, ο ίδιος και οι άλλοι πρόσφυγες έχουν υποστεί και εξακολουθούν να υφίστανται τεράστιες απώλειες εισοδήματος. Καλεί την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εξετάσει τρόπους με τους οποίους η Τουρκία θα υποχρεωθεί να αποζημιώσει τον ίδιο και τους άλλους πρόσφυγες για την εν λόγω απώλεια εισοδήματος.

Link to the petition

Image with QR code