Dėl Turkijos vykdomos Kipro okupacijos lemto pajamų praradimo

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas smerkia pažeidžiant tarptautinės teisės principus ir JT Chartiją Turkijos 1974 m. įvykdytą invaziją į Kiprą, dėl kurios šalies viduje buvo priverstinai perkelta apie 200 000 graikų kilmės kipriečių, praradusių nuosavybę ir namus. Pagrindinis peticijos pateikėjo šeimos pajamų šaltinis buvo ūkininkavimas, šeimai priklausė keli žemės ūkio paskirties sklypai. Po Turkijos invazijos ir iki šiol naujakuriai iš Turkijos neteisėtai naudojasi šeimos sklypais ir gauna pajamų iš produkcijos. Tokiu būdu peticijos pateikėjas ir kiti pabėgėliai neteko ir vis dar netenka daug pajamų. Peticijos pateikėjas ragina Europos Parlamento Peticijų komitetą išsiaiškinti būdus, kuriais būtų galima įpareigoti Turkiją jam ir kitiems pabėgėliams kompensuoti tokias prarastas pajamas.

Link to the petition

Image with QR code