Par Direktīvas 2004/38/EK īstenošanu Beļģijā

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas par to, ka Beļģijas iestādes sistemātiski pārbauda ES pilsoņu uzturēšanās tiesības, ja viņi pieprasa sociālos pabalstus. Pēc lūgumraksta iesniedzēja domām, šīs sistemātiskās pārbaudes ir pretrunā Direktīvā 2004/38/EK noteiktajiem principiem. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka saskaņā ar direktīvu šādas pārbaudes būtu jāveic nevis sistemātiski, bet tikai tad, ja rodas šaubas par prasītāja uzturēšanās tiesībām. Tāpēc lūgumraksta iesniedzējs lūdz Lūgumrakstu komiteju rīkoties, lai panāktu, ka Beļģijas iestādes pievēršas lūgumrakstā izklāstītajai problēmai un to atrisina. Lūgumraksta iesniedzējs arī aicina Eiropas Parlamentu rīkot uzklausīšanu par šo jautājumu, sagatavot pašiniciatīvas ziņojumu par to, ka Beļģija, iespējams, nepareizi piemēro ES tiesību aktus, un iesniegt Eiropas Parlamenta rezolūcijas priekšlikumu, aicinot Beļģijas iestādes novērst šo problēmu.

Link to the petition

Image with QR code