Anthony Valcke ühenduse EU Rights Clinic nimel direktiivi 2004/38/EÜ rakendamise kohta Belgias

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja kaebab, et Belgia ametiasutused kontrollivad süstemaatiliselt ELi kodanike elamisõigust, kui viimased taotlevad sotsiaaltoetusi. Petitsiooni esitaja arvates rikutakse süstemaatilise kontrolliga direktiivis 2004/38 sätestatud põhimõtteid. Petitsiooni esitaja väidab, et direktiivi kohaselt peaks elamisõigust kontrollima vaid kahtluse korral, mitte automaatselt iga kord. Sel põhjusel palub petitsiooni esitaja, et petitsioonikomisjon võtaks meetmeid ja tagaks, et Belgia ametiasutused tegelevad petitsioonis esitatud probleemiga ja selle lahendamisega. Samuti kutsub petitsiooni esitaja Euroopa Parlamenti üles korraldama kõnealusel teemal arutelu, koostama algatusraportit ELi õiguse väidetava ebaõige kohaldamise kohta Belgias ja esitama Euroopa Parlamendile resolutsiooni ettepanekut, milles kutsutakse Belgia ametiasutusi üles probleemi lahendama.

Link to the petition

Image with QR code