în numele EU Rights Clinic, privind punerea în aplicare a Directivei 2004/38/CE în Belgia

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul se plânge cu privire la verificarea sistematică de către autoritățile belgiene a drepturilor de ședere ale cetățenilor UE atunci când aceștia solicită prestații sociale. În opinia petiționarului, verificarea sistematică contravine principiilor stabilite de Directiva 2004/38. Petiționarul afirmă că, în temeiul Directivei, o astfel de verificare ar trebui să aibă loc doar în cazul în care apar îndoieli cu privire la dreptul de ședere ale solicitantului, nu în mod sistematic. Prin urmare, petiționarul solicită Comisiei pentru petiții să ia măsuri pentru a asigura că autoritățile belgiene abordează și soluționează problema descrisă în petiție. De asemenea, petiționarul invită Parlamentul European să organizeze o audiere pe această temă, să elaboreze un raport din proprie inițiativă privind presupusa aplicare necorespunzătoare a dreptului UE de către Belgia și să depună o propunere de rezoluție din partea Parlamentului European prin care să solicite autorităților belgiene să remedieze problema.

Link to the petition

Image with QR code