Petitioner

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas skundžiasi dėl Belgijos valdžios institucijų sistemingai atliekamos ES piliečių teisės gyventi šalyje patikros, kai jie kreipiasi dėl socialinių išmokų. Peticijos pateikėjo nuomone, tokia sistemingai atliekama patikra prieštarauja Direktyvoje 2004/38 išdėstytiems principams. Peticijos pateikėjas tvirtina, kad, remiantis šia direktyva, tokia patikra turėtų būti atliekama tik iškilus abejonių dėl prašytojo teisės gyventi šalyje, o ne įprasta tvarka. Todėl peticijos pateikėjas prašo Peticijų komiteto imtis veiksmų siekiant užtikrinti, kad Belgijos valdžios institucijos atsižvelgtų į peticijoje išdėstytą problemą ir ją išspręstų. Peticijos pateikėjas taip pat prašo Europos Parlamento surengti klausymą šiuo klausimu, pateikti pranešimą savo iniciatyva dėl tariamo Belgijos netinkamo ES teisės taikymo ir pateikti Europos Parlamentui pasiūlymą dėl rezoliucijos, kurioje Belgijos valdžios institucijos būtų raginamos išspręsti šią problemą.

Link to the petition

Image with QR code