Par DEH SA (Grieķijas elektroenerģijas uzņēmums) lignīta vienību pārdošanas procedūru Meliti un Megalopoli

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs pārstāv lielu skaitu personu, kuras ietekmē procedūra DEH SA divu lignīta vienību pārdošanai Meliti un Megalopoli, kā paredzēts Likumā Nr. 4533/2018 un ar to saistītajos Eiropas Komisijas lēmumos.Lūgumraksta iesniedzējs jo īpaši apstrīd turpmāk minētos procedūras aspektus un apšauba to atbilstību ES konkurences tiesībām un citiem noteikumiem. Pirmkārt, attiecībā uz konkursa procedūru ― priekšatlases kritēriji un galīgie atlases kritēriji, kā arī vienību vērtības novērtējums. Otrkārt, jautājums par divu lignīta vienību pārdošanu par cenu, kas nav izdevīga DEH SA, tādu iemeslu dēļ, kas saistīti gan ar Grieķijas, gan arī ar Eiropas elektroenerģijas tirgus struktūru un darbību, ņemot vērā plašākus politikas, sociālos un nodarbinātības jautājumus.Treškārt, lignīta vienību pārdošana, neaizsargājot DEH SA finansiālās intereses, kas tuvākajā nākotnē radīs papildu izmaksas uz elektroenerģijas patērētāju rēķina. Turklāt nenotika publiskas debates un sabiedriskā apspriešana par šiem un vairākiem citiem īpaši nozīmīgiem aspektiem, kas saistīti ar lignīta vienību pārdošanas piedāvājumu. Pirms Likuma Nr. 4533/2018 pieņemšanas netika rīkota ieinteresēto personu un personu, kurām ir likumīgas intereses, pat ne kompetento valsts iestāžu un neatkarīgo iestāžu, tostarp Grieķijas Enerģētikas pārvaldes iestādes, uzklausīšana. Ir svarīgi norādīt, ka uz iepriekš minēto konkursa procedūru attiecas ne tikai Grieķijas valdības, bet arī Eiropas Komisijas tieša kontrole un uzraudzība, kas saskaņā ar Likumu Nr. 4533/2018 ir tieši atbildīga par procedūras pieņemšanu, apstiprināšanu un kontroli visā tās darbības laikā. Tāpēc rodas jautājums, vai Eiropas Komisija, rīkojoties šādā veidā, pienācīgi pilda savus uzdevumus un pienākumus saskaņā ar Līgumiem.

Link to the petition

Image with QR code