относно свободата на движение след Брексит

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията изразява загриженост, че голяма част от британското население може да запази правата на свобода на движение в ЕС, след като преходният период приключи, докато това вече няма да се отнася за гражданите на ЕС, които искат да упражняват тази свобода във Великобритания. Според нея това е така, защото десет процента от британското население има право да кандидатства за ирландско гражданство.Тя предлага на британските граждани, които също са граждани на държава от ЕС, но никога не са пребивавали там, да се издават само временни паспорти от тази страна, които не са валидни за упражняване на свобода на движение в рамките на ЕС. Само след определен период на пребиваване в тази държава от ЕС следва да им се даде право да кандидатстват за нормален паспорт на ЕС. По аналогия тя предлага изискването за пребиваване да се прилага и за всички граждани на трети страни, които също са граждани на ЕС, но никога не са пребивавали в никоя държава от ЕС.

Link to the petition

Image with QR code