Brexit utáni szabad mozgásról

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy az átmeneti időszak lejártát követően a brit lakosság nagy része megtarthatja a szabad mozgáshoz való jogát az EU-ban, miközben ez már nem lesz érvényes azokra az uniós polgárokra, akik ezt a szabadságot kívánják gyakorolni Nagy-Britanniában. Véleménye szerint ennek az az oka, hogy a brit lakosság 10 százaléka jogosult ír állampolgárság iránti kérelem benyújtására.Azt javasolja, hogy azok a brit állampolgárok, akik egyben egy uniós ország állampolgárai is, de soha nem tartózkodtak ott, csak olyan ideiglenes útleveleket kapjanak az adott országtól, amelyek nem jogosítanak fel az EU-n belüli szabad mozgás gyakorlására. Csupán azután legyenek jogosultak rendes útlevél igénylésére, miután egy bizonyos időtartamon keresztül az adott uniós országban tartózkodtak. Ennek analógiájára azt javasolja, hogy a tartózkodási helyre vonatkozó követelményt minden olyan harmadik országbeli állampolgárra is alkalmazni kellene, aki egyben uniós polgár is, de soha nem tartózkodott egyetlen uniós országban sem.

Link to the petition

Image with QR code