O neudeľovaní profesijného doktorátu v Nemecku a s tým súvisiacom narušení hospodárskej súťaže v prípade nemeckých lekárov

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície tvrdí, že prax uplatňovaná v Nemecku, kde neexistuje profesijný doktorát pre lekárov, zjavne narúša hospodársku súťaž v neprospech nemeckých lekárov v porovnaní s ich rakúskymi kolegami pôsobiacimi v Nemecku. Rôzne lekárske štúdiá v členských štátoch EÚ sú rovnocenné. Rakúsky diplom alebo magisterské štúdium poskytuje titul Dr. med. univ. Tento učebný plán zodpovedá nemeckému štúdiu medicíny so štátnymi skúškami. V Nemecku sa však pri ukončení takéhoto štúdia neudeľuje titul Dr. med. univ., keďže nemecké univerzity neposkytujú profesijný doktorát, a to aj napriek odporúčaniu nemeckej vedeckej rady. Nemeckí lekári nemajú zároveň ani možnosť vypracovať diplomovú prácu v Rakúsku, pretože by museli znovu absolvovať celé štúdium druhého cyklu. Predkladateľ petície žiada, aby EÚ prijala opatrenia s cieľom podporiť požadovanú konvergenciu v tejto oblasti na úrovni EÚ.

Link to the petition

Image with QR code