Doktori cím oda nem ítéléséről Németországban, és a németországi orvosok közötti verseny ebből fakadó torzulásáról

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója azt állítja, hogy az a németországi gyakorlat, amely szerint a németországi orvosok nem kapnak doktori címet, egyértelműen torzítja a német orvosok és a Németországban praktizáló osztrák kollégáik közötti versenyt. Az uniós tagállamok orvosi képzései egyenértékűek. Egy osztrák orvosi diploma megszerzésével vagy mesterszak elvégzésével Dr. med. univ. titulus szerezhető. Az osztrák tanrend egyenértékű az államvizsgával végződő német orvosi tanulmányokkal. Utóbbi képzés elvégzéséért azonban nem jár Dr. med. univ. titulus, ugyanis a német egyetemek nem adnak doktori címet – még a Német Tudományos Tanács (Wissenschaftsrat) ajánlása ellenére sem. A német orvosok előtt nem áll nyitva a lehetőség arra, hogy Ausztriában készítsék el a diplomamunkájukat, ahhoz ugyanis a teljes osztrák egyetemi képzést el kellene végezniük. A petíció benyújtója uniós beavatkozást kér, hogy elősegítse az uniós szintű konvergenciát az ügyben.

Link to the petition

Image with QR code