O istražnom povjerenstvu radi ublažavanja socijalnih i gospodarskih razlika među državama članicama

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke izražava mišljenje u pogledu zastoja na zajedničkom putu EU-a, koji se temelji na načelu uzajamnosti i kojeg je 1957. pokrenulo šest država članica osnivačica; tvrdi da izgleda da je na tom putu sada došlo do zastoja, što je dovelo do „slabljenja početnog osjećaja europskog identiteta”. Kako bi europski projekt bio ponovno vjerodostojan, poziva na „ponovno uspostavljanje tog načela uzajamnosti i konkretne solidarnosti među građanima Unije. Bez tog duha dijeljenja i zajedničkih odgovornosti među državama članicama možemo očekivati nekontroliran val populizma pored sustavne gospodarske krize”. Poziva predsjednika Europske komisije da osnuje „povjerenstvo koje bi istraživalo prirodu problema i neuravnoteženosti, odgovarajući na zabrinutosti građana, te da predloži korektivne mjere kako bi se postigao jedan od ciljeva EU-a: „smanjenje socijalnih i gospodarskih razlika među državama članicama”.

Link to the petition

Image with QR code