Rajon : Suedia
Trafik&transport

Mutual Recognition of Albanian and Swedish Driving Licenses

Peticioni drejtohet tek
Trafikverket
210 mbështetësit 142 në Suedia
1% nga 20.000 për kuorumin
 1. Filluar 18.04.2021
 2. Mbledhja akoma > 5 Wochen
 3. Nënshtrim
 4. Dialog me marrësin
 5. Vendim
Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

Our request is basic! Recognition of Albanian driving licenses! We are a large community that works, lives and pays taxes in Sweden! Every day we face the bureaucracy and the difficulties we have in such small but important issues! Sweden, like any other EU country, allows the use of driving licenses for 1 year for all foreign citizens living and working in this country! After one year, all these citizens are required to apply for a driving license from the Swedish transport institution. It must be acknowledged that this institution has created facilities in obtaining these permits by making it possible to give tests in the mother tongue! What worries us are very basic things such as: the time of obtaining the license, the fees which are considerable and the blockage that this bureaucracy creates for every new citizen when he needs to work to create a capital and pay the rent and the taxes of this country! Finding a vacancy is a challenge for everyone nowadays and such blockages would only make life difficult for these people! Therefore, I would ask you to consider this request because easing our situation would also bring relief to the system. with as few unnecessary obstacles as only a waste of time, financial cost and stress! Thank you!

arsye

Driving license is needed not luxury! The driving license is a financial cost (minimum costs 12000 kr along with the course) and raise our voices for this injustice. Even you who have gone through this ordeal of suffering and know well what it means to be a hostage of various systems where financial and physical sacrifices make you not forget those sufferings you must support us to end these injustices!

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Klaidi Smeli nga Varberg
Pyetje për iniciatorin

Tani përktheni këtë kërkesë

Versioni i ri i gjuhës

lajm

 • Te gjithe ju qe e keni marre licensen, tregoni menyren si e keni marre! Tregoni sa keni pritur per ta marre! Tregoni pagesat qe keni bere per te marre ate patente! Tregoni Edhe ATO menyrat korruptive qe ju eshte dashur te beni duke paguar shifra te konsiderueshme per te marre disa teste te cilat ju shiteshin si pyetjet me pergjigje te sakta te testit! E pra pa qene nevoja te behesh korruptive, pa qene nevoja tju mashtrojn, pa qene nevoja tju sorrollatin por duke i bere gjerat ashtu sic duhet duke kerkuar te drejten dhe hakun tuaj duhet qe ta mbeshtesni kete peticion! Mjafton nje klik dhe ju lehtesoni vuatjet dhe sorrollatjet sfilitese te bashkombasve tuaj dhe jepni sinjale reagimi per ceshtje te tjera qe mund te keni nevoj Edhe ju neser. Nuk... më tutje

Asnjë PRO argument ende.

Asnjë argument CONTRA akoma.

Pse njerëzit firmosin

 • Tutzing

  1 ditë më parë

  Because i am eine Albanian girl that I want to live soon and to drive in Sweeden

 • Jonida Lila Bergisch Gladbach

  2 ditë më parë

  Perderisa e kane Shqipetare perse duhet ta bejn dhe nje here nga fillimi.

 • 5 ditë më parë

  Is good for all of us

 • 6 ditë më parë

  Qe shqipetarët të bëhen si gjith europa

 • 6 ditë më parë

  För att göra det enklare

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/mutual-recognition-of-albanian-and-swedish-driving-licenses/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani

openPetition është bërë një platformë të lirë dhe jo-fitimprurëse në të cilin qytetarët një shqetësim i përbashkët në publik, të organizuar dhe të angazhohen në dialog me politikë.

openPetition International