Environment

Kterou předkládá K. B. (německé státní příslušnosti) o nesouladu s Prováděcím rozhodnutím (EU 2015/893) ze dne 9. června 2015 – kácení stromů napadených škůdcem Anoplophora glabripennis ve městě Miesbach

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel tvrdí, že v několika parcích ve městě Miesbach je zdravý porost opadavých stromů, který je třeba zachovat. Avšak podle rozhodnutí, které v listopadu 2019 přijal Bavorský zemský zemědělský úřad (Bayrisches Landesanstalt für Landwirtschaft), musí být část tohoto porostu pokácena vzhledem k tomu, že nebylo možné zabránit infekci škůdcem Anoplophora glabripennis. Předkladatel proti tomuto rozhodnutí vyslovuje námitky a odkazuje při tom na prováděcí rozhodnutí (EU 2015/893) ze dne 9. června 2015. Vyslovuje také námitky proti rozhodnutí zemského zemědělského úřadu, ačkoli žádné rozhodnutí zemského úřadu v tomto ohledu nepředložil. Tvrdí, že kácení je v rozporu s prováděcím rozhodnutím (EU 2015/893) ze dne 9. června 2015, neboť se jedná o kulturně a historicky cenný stromový porost a příloha III umožňuje udělit výjimky v okruhu 100 metrů. Vyzývá k tomu, aby plánovaná opatření byla prozatím pozastavena.

Link to the petition

Image with QR code