Economy

Hervorming van de EU-Pakketreisrichtlijn

Petitioner not public
Petition is directed to
EU Komission
6,526 supporters
Petitioner did not submit the petition.
6,526 supporters
Petitioner did not submit the petition.
 1. Launched 2020
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

De toerisme-industrie wereldwijd bevindt zich in een situatie die haar voortbestaan bedreigt als gevolg van Covid-19 en de daarmee verbonden reisbeperkingen. Deze situatie wordt versterkt door de EU Richtlijn 2015/2302 (2011/83/EU.)

Wij verlangen dat klanten een deel van de annuleringskosten betalen in geval van annulering wegens overmacht.

Reason

De toerisme-industrie wereldwijd bevindt zich in een situatie die haar voortbestaan bedreigt als gevolg van Covid-19 en de daarmee verbonden reisbeperkingen. Deze situatie wordt versterkt door de EU Richtlijn 2011/83/EU. Volgens deze richtlijn moeten alle reisorganisaties de volledige reisprijs binnen 14 dagen terugbetalen indien een reis niet kan plaatsvinden als gevolg van onvermijdelijke buitengewone omstandigheden.

De reisorganisator heeft al voor het begin van de reis diensten geleverd: advies, voorbereiding van aanbiedingen, het boeken van reisdiensten (vluchten, hotels, tochten, transfers). Bovendien betalen vooral kleine en middelgrote gespecialiseerde reisorganisaties hun klanten een voorschot in de vorm van vooruitbetalingen voor vluchten, hotels, etc.

Nog de geleverde dienst, nog de betaalde voorschotten mogen door de reisorganisatie niet worden gefactureerd aan haar klanten in geval van een annulering als gevolg van een pandemie.

Sinds 18. Maart wordt de annulering van al geboekte reizen uitgevoerd. Ook in dit geval zorgen de reisorganisaties voor de annulering van diensten waarvoor zij niet worden betaald. Zij ontvangen geen of vertraagde terugbetalingen van de luchtvaartmaatschappijen. In het buitenland betaald geld wordt meestal niet terugbetaald; de reisorganisatoren zelf ontvangen alleen maar creditnota's. Veel gespecialiseerde reisorganisatoren zijn al gedwongen om hun zaak te liquideren als gevolg van de bovengenoemde richtlijn pakketreizen.

Voor de consument betekent dit dat de diversiteit van het aanbod van reisorganisaties in de EU aan het verdwijnen is. Kleine en middelgrote ondernemingen die individuele reizen samenstellen, kunnen niet overleven. Concerns worden gesteund door de staat en zullen in de toekomst de markt en de prijzen dicteren.

Wij verlangen dat klanten een deel van de annuleringskosten betalen in geval van annulering wegens overmacht.

Het juridisch mogelijke kader voor deze wijziging is door Prof. Dr. Führich in een open brief aan de Duitse Minister van Justitie, mevrouw Lambrecht, geschetst.

https://reiserechtfuehrich.com/2020/08/19/offener-brief-an-justizministerin-experte-fordert-neue-storno-regelung-bei-pandemien/

Als ook u de diversiteit van het aanbod in de Europese reisbranche wilt behouden en van mening bent dat het verrichte werk eerlijk moet worden betaald, vragen wij u te stemmen over een wijziging van de Europese richtlijn pakketreizen.

Thank you for your support

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now