Economy

92% achieved 7.000 for collection target
  1. Launched 23/09/2020
  2. Time remaining 10 weeks
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Covid10 ja sellega seotud reisipiirangute tõttu on turismitööstus terves maailmas olukorras, kus nende eksistents on suuresti ohus. Seda olukorda survestab EL paketireiside direktiiv 2015/2302 (2011/83/EL.)

Reason

Covid10 ja sellega seotud reisipiirangute tõttu on turismitööstus terves maailmas olukorras, kus nende eksistents on suuresti ohus. Seda olukorda survestab EL paketireiside direktiiv 2015/2302 (2011/83/EL). Antud eeskirjade kohaselt peavad reisikorraldajad kogu reisi hinna tagasi maksma 14 päeva jooksul, kui reisi ei toimu vältimatute asjaolude tõttu.

Reisikorraldaja on juba enne reisi algust teinud palju tööd: nõustanud klienti, koostanud pakkumise, broneerinud reisiteenused (lennud, hotellid, ekskursioonid, transfeerid). Lisaks teevad eelkõige väiksema ja keskmise suurusega reisikorraldajad osade teenuste eest ettemakseid, nt lendude ja hotellide eest.

Reisikorraldaja ei tohi pandeemiaga seotud tühistamise korral oma klientidele teenuse ega tehtud ettemaksete eest arveid esitada.

Alates 18. märtsist tagastatakse ettemakseid juba eelnevalt broneeritud reiside eest. Jällegi teevad reisikorraldajad palju tööd teenuste tühistamiseks, mille eest neile tasu ei maksta. Nad ei saa lennufirmalt ettemaksusid tagasi või viivitatakse nende tagasimaksetega. Sihtkohtades teenuste pakkujatele tehtud tellimusi ei ole võimalik tasuta annulleerida, reisikorraldajatele pakutakse selle asemel vouchereid. Paljud spetsialiseerunud reisikorraldajad on pakettreiside reeglite tõttu sunnitud juba oma ärist loobuma.

Tarbija jaoks tähendab see seda, et kaob turult EL reisikorraldajate pakkumiste mitmekesisus. Väikesed ja keskmise suurusega reisikorraldajad, kes paketeerivad kokku taylor-made karakteriga reise, ei suuda ellu jääda. Suuri ettevõtteid ja kontserne toetab riik, kes edaspidi dikteerivad tervet turgu ja hinnapoliitikat.

Nõuame, et vääramatu jõu tühistamise korral peaks eraklient maksma osa annulleerimistasust. Selle muudatuse õiguslikku raamistikku stsenaariumit pakub prof. Dr. Führich oma avatud kirjas justiitsminister pr. Lambrechtile.

reiserechtfuehrich.com/2020/08/19/offener-brief-an-justizministerin-experte-fordert-neue-storno-regelung-bei-pandemien/

Kui ka teie sooviksite säilitada Euroopa turismitööstuse pakkumiste mitmekesisuse ja olete arvamusel, et töö peaks olema tasustatud õiglaselt, palume teil hääletada Euroopa pakettreiside seaduse muudatuse poolt.

Why people sign

• on 25 Sep 2020

Турбизнес

• on 24 Sep 2020

От этого зависит дальнейшее существование турфирм.

• on 24 Sep 2020

I am a travel agent; and I belive that covid19 not so danger like politics try to explane.

Работаю в сфере туризма

• Olga Tkarsuk Таллинн

on 23 Sep 2020

Работаю в туризме.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/el-paketireiside-direktiivi-muudatus/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET