Civil rights

EU, cselekedj: Nem fizetem tovább a korrupt kormányokat és a demokrácia rombolását!

European Parliament
983 Supporters
10% achieved 10.000 for collection target
  1. Launched 26/05/2020
  2. Time remaining 2 months
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

[Check out this petition in other languages: www.openpetition.eu/!eu4democracy ]

A közöny és a hallgatás ideje lejárt. Az Európai Unióban megjelent az úgynevezett „hibrid rezsim”, amely fogalom a jogállamiság és a demokrácia szisztematikus leépítését takarja. Tűrhetetlen, hogy amit 70 év alatt mi, európai polgárok felépítettünk azt néhány politikai kalandor a saját kicsinyes belpolitikai haszonszerzése érdekében lerombolja! Úgy látom, hogy választott képviselőim nem tesznek megfelelő erejű lépéseket ennek a folyamatnak a leállítására, és így a befizetett adóm nem megfelelő helyre kerül. Úgy gondolom, hogy hiba e fölött átsiklani, és megelégedni az ezt elítélő nyilatkozatokkal és jelentésekkel.

Európai uniós polgárként sem anyagilag sem erkölcsileg nem járulok hozzá ahhoz, hogy az adóm az alábbiakra legyen felhasználva:

• rendszerszintű korrupció
  • oligarchák meggazdagodása
  • állampolgárok megfélemlítése
  • lejárató és gyűlöletet keltő propaganda
  • a közszolgálati sajtóorgánumok kormányzati és propaganda célokra való felhasználása
  • a kormánynak nem tetsző hangok és a médiumok elhallgattatása
  • a nyílt vagy burkolt más rasszhoz, etnikumhoz, felekezethez tartozó, illetve a többségtől eltérő szexuális identitású vagy orientációjú embertársaim hátrányos megkülönböztetése

Felszólítom az Európai Parlamentben és Bizottságban ülő, általam megválasztott képviselőket arra, hogy késlelkedés nélkül, érdemben tegyenek azért, hogy:

• kötelező legyen az Európai Ügyészséghez való csatlakozás
  • az EU-s források felhasználása átlátható és kontrollálható legyen
  • szükség esetén legyen meg annak a lehetősége, hogy a fejlesztési forrásokat közvetlenül a pályázók kapják meg.
  • az EU gyorsítsa fel a normaszegő kormányok elleni eljárásokat

Aláírásommal szeretném megakadályozni, hogy a jövőben egyes tagországok erkölcstelen politikusai egyre nyíltabban és cinikusabban használják ki az EU toleráns, demokratikus, ugyanakkor lassú és bürokratikus rendszerét. Nem fogom tétlenül végignézni, ahogy ezzel precedenst teremtenek, mert nem ez az Unió lenne, amelyet 70 évvel ezelőtt megálmodtak, amelyet adóm által finanszírozni kívánok, és aminek szívesen vagyok az állampolgára.

For the first time an EU member state is classified as a non-democracy ("hybrid regime"):

freedomhouse.org/report/nations-transit/2020/dropping-democratic-facade#Facade

Reason

A következő heteknek és hónapoknak döntő jelentősége lesz, hiszen az Európai Bizottság és a Parlament döntései fogják meghatározni, hogy milyen Európai Unióban élünk majd. Olyanban, amely képes alapértékeihez hű maradni - vagy olyanban, amely továbbra is tétlenül nézi, amint autoriter rezsimek egyre nagyobb teret nyernek? [1, 2, 3]

Ebben az időszakban - Németország soros elnöksége alatt - folytatják le a költségvetési vitát az előttünk álló 2021–2027-es ciklusról. Ez egyszerre kihívás és lehetőség. Kiváló alkalomnak bizonyulhat arra, hogy a támogatási rendszert kihasználó kormányokat visszavezesse az Unió alapelveihez, mint a jogállamiság, vagy a polgári szabadságjogok tisztelete, valamint rávegye őket arra, hogy az általuk vezetett országban érdemben tegyenek korrupció, a nepotizmus és a kleptokrácia ellen. [4]

Európa polgáraiként felemeljük a szavunkat és a következmények nélküli elítélő nyilatkozatok, aktatologatás helyett konkrét lépéseket követelünk! [5]

Az Európai Unió hosszú távú sikere azon fog múlni, hogy képesek vagyunk-e változtatni a jelenlegi gyakorlaton, és ezáltal megőrizni ezen szövetség erkölcsi és pénzügyi alapjait.

Aláírásoddal ezt a célt támogatod!

[1] The first time ever: an EU member state is classified as a non-democracy ("hybrid regime") - Freedom House:

freedomhouse.org/report/nations-transit/2020/dropping-democratic-facade#Facade

[2] HUNGARY IS LOST - Die Zeit:

English: www.zeit.de/politik/ausland/2019-04/european-union-hungary-democracy-viktor-orban-english

Deutsch: www.zeit.de/politik/ausland/2019-04/europaeische-union-ungarn-demokratie-viktor-orban

[3] Make no mistake: Poland and Hungary aren’t the only EU states abusing the law - The Guardian

www.theguardian.com/commentisfree/2020/jan/22/poland-hungary-eu-states-abusing-law

[4] "The European project relies on constant respect of the rule of law."

ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_19_4169

[5] Judy Asks: Can Europe Save Democracy in Hungary and Poland? - Carnegie Europe:

carnegieeurope.eu/strategiceurope/81732

Thank you for your support, Themis Alliance for Europe from Berlin
Question to the initiator

Stupid libtards!

Why people sign

• 14 hours ago

Mert korrupt a kormányunk, és minden pénzt ellop.

• Velence

1 day ago

Európához szeretne maradni a családom.Lassan eltávolít bennünket a jelenlegi kormány Csak a saját hatalmuk megtartására koncentrálnak,annak érdekében leigázzák a népet. Hiába teszünk bármilyen tiltakozást,lassan teljes diktatúrát varrnak a nyakunkba.

• Csonngrád

Változását akarok.

• 1 day ago

Mert nem tetszik a rendszer

• Debrecen

1 day ago

Ne ellenőrizetlenűl osztogassuk az EU - s pénzeket kamu közbeszerzéssel a haveroknak. Az eddig szétosztott pénzek ellenőrzése és felelősségrevonás megtétele. Továbbá a pénzek ésszerű felhasználása.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/petition/online/eu-cselekedj-nem-fizetem-tovabb-a-korrupt-kormanyokat-es-a-demokracia-rombolasat-3/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET