Υγεία

By L.B. (Italian) on a possible action for damages causeed by the COVID-19 emergency against the European Commission jointly with Germany and Italy

Η αναφορά απευθύνεται σε

1 Υπογραφές

Η συλλογή ολοκληρώθηκε

1 Υπογραφές

Η συλλογή ολοκληρώθηκε

1. Ξεκίνησε 2020
  2. Η συλλογή ολοκληρώθηκε
  3. Προετοιμασία υποβολής
  4. Διαλόγο με τον παραλήπτη
  5. Απόφαση

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική αναφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .

Προώθηση

Petition richtet sich an: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Ο αναφέρων, δικηγόρος, διαμαρτύρεται για τις σημαντικές οικονομικές ζημίες που προκλήθηκαν από τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών στην πόλη του (Taranto) λόγω της COVID-19. Ανακοινώνει την πρόθεσή του να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης ενώπιον του ΔΕΕ (βλ. πληροφορίες αριθ. 1), κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από κοινού με τη Γερμανία και την Ιταλία (καθώς και αγωγή αποζημίωσης ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων κατά της Γερμανίας, της Κίνας και της Ιταλίας). Ιδιαιτέρως, καταγγέλλει την ιταλική κυβέρνηση και την ΕΕ ότι δεν έχουν εκπληρώσει τα αντίστοιχα καθήκοντά τους ως προς το να ζητήσουν και να αναγνωρίσουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία, κατόπιν της δήλωσης του ΠΟΥ σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία ( την 30η Ιανουαρίου) και την έκδοση της έκθεσης σχετικά με την κατάσταση αριθ. 11 (την 31η Ιανουαρίου), με πληροφορίες για τις δύο πρώτες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην Ιταλία, τις 6 περιπτώσεις στη Γαλλία, 5 στη Γερμανία και 1 στη Φινλανδία (βλ. πληροφορίες αριθ. 2).Σε αυτή τη νομική βάση και σύμφωνα με το άρθρο 168 της ΣΛΕΕ (σχετικά με τη δημόσια υγεία), ο αναφέρων ισχυρίζεται ότι η Επιτροπή της ΕΕ θα μπορούσε να είχε συντονίσει δράσεις μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων κρατών μελών και, ειδικότερα, θα μπορούσε να υποχρεώσει τη Γερμανία και τη Γαλλία να ακολουθήσουν την ιταλική πρωτοβουλία, εφαρμόζοντας την αρχή της προφύλαξης, προκειμένου να μπλοκάρουν αμέσως όλες τις πτήσεις από/προς την Κίνα και, γενικότερα, να επιβάλουν επιχειρησιακές στοχευμένες απαγορεύσεις στις μετακινήσεις μέσω του χώρου Σένγκεν. Επικρίνει το γερμανικό διάταγμα (το οποίο ήρθη στις 19 Μαρτίου) το οποίο απαγορεύει την εξαγωγή ιατρικού εξοπλισμού (μασκών, γαντιών, στολών κ.λπ.) σε άλλα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας.

Σύνδεσμος προς την αναφορά

Εικόνα με κωδικό QR

Δελτίο αποκοπής με κωδικό QR

κατεβάσετε (PDF)

Στοιχεία για το ψήφισμα

Petition gestartet: 20/05/2020
Petition endet: 19/05/2021
Περιοχή: Ευρωπαϊκή Ένωση
Κατηγορία: Υγεία

Συζήτηση

Ακόμα κανένα επιχείρημα υπέρ.

Ακόμα κανένα επιχείρημα κατά.

Βοήθεια για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών. Θέλουμε, να ακούσουμε τα αιτήματα σας παραμένοντας ανεξάρτητοι.

Προωθήστε τώρα