Foreign affairs

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Négy uniós tagállam (Bulgária, Horvátország, Ciprus és Románia) állampolgárainak továbbra is vízumot kell kérniük ahhoz, hogy az Egyesült Államokba utazhassanak, mivel még nem léptek be az Egyesült Államok vízummentességi programjába. Az EU valamennyi tagállama azonban köteles korlátozás nélkül lehetővé tenni az amerikai állampolgárok számára, hogy 90 napot a területükön tartózkodjanak. A petíció benyújtója azt állítja, hogy ez sérti az uniós jogot, és kéri a gyakorlatok felülvizsgálatát annak érdekében, hogy az egyesült államokbeli állampolgárok számára vízumkötelezettséget írjanak elő a 90 napos tartózkodási engedélymegszerzéséhez is, amíg az Egyesült Államok el nem fogadja a négy érintett tagállam vízummentességi programba való felvételét.

Link to the petition

Image with QR code