Të drejtat e qytetarit

We're calling on the Parliament to create a single, European election and public voting holiday.

Peticioni drejtohet tek
European Parliament
108 mbështetësit
1% arritur 10.000 për objektivin e mbledhjes
 1. Filluar 08.06.2021
 2. Mbledhja akoma > 2 muaj
 3. Nënshtrim
 4. Dialog me marrësin
 5. Vendim
Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

The European Union holds 27 different national elections when voting for a single European Parliament. Even worse, each country has different rules for who can vote, how and when they can vote, and even for whom they can vote. We believe that someone's political power should not be limited by the country in which they were born or reside, and that all Europeans should have equal access to and an equal say in how they are governed. We are therefore calling on the Parliament to:

1) Create a single, European election with standardised electoral rules.

2) Make Europe Day (May 9th) a Europe-wide public voting holiday.

We believe that inequality within the electoral system is incompatible with European ideals, and are committed to making voting fairer and more accessible for all. If you are interested in our full vision for European electoral reform, you can read our short campaign goals document or learn more on our campaign website.

One Europe - One Vote.

arsye

"If there is inequality in the way representatives are elected, then there will always be inequality in the population they represent."

The current European electoral system - a system based on the differing rules of 27 separate countries - means the impact of your vote and your political involvement as a European depends on which country you were born or live in. An 18 year-old in Austria or France for example can run in an election, but their Italian neighbour must wait another 7 years before they are even eligible. Additionally if you're a woman, minority or person with disabilities then you are underrepresented in European politics and face increased social and cultural barriers when engaging politically. This disparity only scratches the surface of why Europe’s patchwork, inefficient model for electing European representatives needs to change! With a more balanced and equal electoral system, we can achieve this.

Europe’s elections need to evolve to work for the 21st century; we need a modern system that creates solutions to our modern problems. A system that is fairer, more accessible and more European. We need a single European vote for parliament - held on a public voting holiday and with distance voting options - and with equal election rules that apply to all Europeans.

We are all voting for the same thing - a Member of European Parliament - why do we do it with different rules, on different days and with different standards on who can run for office depending on the country?

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Joachim Wilcke nga Brussels
Pyetje për iniciatorin

Tani përktheni këtë kërkesë

Versioni i ri i gjuhës

Asnjë PRO argument ende.

Asnjë argument CONTRA akoma.

Pse njerëzit firmosin

 • Kathrine Richter Frederiksberg

  10 orë më parë

  Because the bar for getting on the Ballot is way too high. The bar for getting into national parliament in Denmark is 2% of the vote. The bar for even being allowed on the ballot is ALSO 2%. A new party has to find ALL of its voters before they get to go on the ballot an engage in debates and democratic vetting alongside other parties. This is the established parties pulling up the ladder to the tree house so new parties have to be extreme or famous to get noticed.

 • Tp

  2 ditë më parë

  Gewoon

 • xh, Amersfoort

  3 ditë më parë

  De europese unie staat op deze manier dichter bij 'het volk', omdat je directer kunt stemmen

 • 3 ditë më parë

  On many subject the european countries should be more unified in their politics.

 • 3 ditë më parë

  Ik wil een bijdrage leveren aan het behalen van dit doel.

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/were-calling-on-the-parliament-to-create-a-single-european-election-and-public-voting-holiday/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani

openPetition është bërë një platformë të lirë dhe jo-fitimprurëse në të cilin qytetarët një shqetësim i përbashkët në publik, të organizuar dhe të angazhohen në dialog me politikë.

openPetition International