Administration

W sprawie rzekomo nieprawidłowego prowadzenia przez Komisję postępowania przeciwko Włochom w sprawie uchybienia zobowiązaniom państwa członkowskiego

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składający petycję zarzuca Komisji nieprawidłowe prowadzenie postępowania przeciwko Włochom w sprawie uchybienia zobowiązaniom państwa członkowskiego (NIF 2014/4231), dotyczącego umów o pracę na czas określony w administracji publicznej. Nawiązuje do dwóch skarg złożonych do Europejskiego Rzecznika Praw Obywatelskich dotyczących nieprawidłowego prowadzenia postępowania przez Komisję. Składający petycję krytykuje sposób, w jaki Komisja monitorowała sytuację, aby zapewnić zastosowanie się przez Włochy do prawodawstwa unijnego. Składający petycję nawiązuje do rezolucji Parlamentu Europejskiego z dnia 31 maja 2018 r. w sprawie udzielania odpowiedzi na petycje dotyczące problemu niepewności zatrudnienia, wynikającego z nadużywania umów na czas określony. Składający petycję wzywa Parlament do powołania w trybie pilnym na mocy art. 226 TFEU komisji śledczej w sprawie działania Komisji.

Link to the petition

Image with QR code