Verwaltung

W imieniu „Asociación de Víctimas del Paro” [stowarzyszenie bezrobotnych], w sprawie potrzeby działań w zakresie poszukiwania zatrudnienia przez osoby bezrobotne w wieku powyżej 52 lat oraz konieczności uznania tej grupy za znajdującą się w szczególnie niekorzystnej sytuacji

ASOCIACION VICTIMAS DEL PARO. ESPAÑA
  1. Launched October 2019

Składający petycję zwraca się do UE o stwierdzenie, że bezrobotni w wieku powyżej 52 lat znajdują się w szczególnie niekorzystnej sytuacji oraz o udzielanie im wsparcia finansowego podczas poszukiwania nowego zatrudnienia. Składający petycję wzywa do przeznaczenia funduszy UE na wspieranie działań w zakresie poszukiwania pracy w tej grupie wiekowej, w szczególności zaś w sektorze biogospodarki, który jest dziedziną składającego petycję.

Thank you for your support, ASOCIACION VICTIMAS DEL PARO. ESPAÑA