Animal rights

Ve věci ochrany stěhovavých ptáků v Evropské unii

Petitioner
4 supporters 4 in European Union

Collection finished

4 supporters 4 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel tvrdí, že Malta je jedinou zemí EU, která uplatňuje odchylku nebo výjimku ze směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/147/ES ze dne 30. listopadu 2009 o ochraně volně žijících ptáků. Předkladatel upozorňuje na nesprávn provedení této směrnice, které způsobuje usmrcení tisíců zástupců ohrožených druhů, jako je křepelka nebo hrdlička divoká. Předkladatel tvrdí, že Soudní dvůr Evropské unie uvedl, že maltské orgány nadále umožňují ilegální odchyt ptáků v rozporu s právními předpisy EU. Předkladatel petice žádá Parlament, aby zahájil důkladné vyšetřování této věci, a žádá Komisi, aby přijala veškerá vhodná opatření a naléhavě vyzvala Maltu, aby důsledně a úplně dodržovala směrnici EU o ptácích tím, že bude chránit stěhovavé ptáky a bude se dostatečně starat o jejich přírodní prostředí.

Link to the petition

Image with QR code