Region: Martin Schulz
Environment

Vaadimme Eurooppaan yhtenäistä panttijärjestelmää! #eupfand

Petitioner not public
Petition is directed to
Europäisches Parlament
0
Petition process is finished
  1. Launched 2015
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

Vuosien ajan poliitikot ovat yrittäneet yhtenäistää Euroopan unionin jäsenvaltioita yhä enemmän. On tehty yhteisiä lakeja ja direktiivejä, ja valtioiden itsehallintoa on jopa osittain vähennetty.

Yleisin perustelu yhtenäistämiselle vaikuttaa olevan teollisuuden hyvinvointi ("Kurkkudirektiivi", 1677/88/ETY). Kun sen sijaan pitäisi tehdä määräyksiä, jotka eivät hyödytä vain teollisuutta vaan myös ympäristöä ja EU:n jäsenvaltioiden kansalaisia, Euroopan parlamentti vaikuttaa uskomattoman ponnettomalta.

Vaadimme yhtenäistä ja yhteistä panttijärjestelmää kaikille EU:n jäsenvaltioille erityisesti kotimaisen ympäristön, kuten Pohjanmeren, Itämeren ja Välimeren suojelemiseksi.

Deutsche Umwelthilfe -organisaatio kirjoittaa asiasta seuraavasti: "Euroopan komission pitäisi saada aikaan yhtenäinen, koko Euroopan kattava panttijärjestelmä juomapulloille, jotta Euroopasta tulisi puhtaampi ja kierrätysmäärät lisääntyisivät."

Tämä Euroopan unionin epäkohta täytyy korjata, jotta voimme nauttia yhteisestä luonnostamme myös tulevina vuosikymmeninä.

"[...] osallistuminen tähän [pantti]järjestelmään [on] myös mahdollista kaikille ulkomaisille juomanvalmistajille [...]." - Saksan ympäristöministeriö

Martin Schulz, Janez Potočnik, José Manuel Barroso ja kaikki eurooppalaisten hallituselinten jäsenet, mielestäni teillä on velvollisuus suojella ympäristöä ja ihmisiä. Toteuttakaa Euroopan yhtenäinen ja yhteinen panttijärjestelmä.

Meidän sukupolvemme on puututtava maapallon lisääntyvään saastumiseen ja riistoon. Velvollisuutenamme tulevia sukupolvia kohtaan on kohdella herkkää ekosysteemiämme hyvin, jotta voimme varmistaa ihmiskunnan olemassaolon myös tulevaisuudessa.

"Panttijärjestelmät kertakäyttöisille muovipulloille tai juomatölkeille voisivat pysäyttää ympäristömme saastumisen" - Thomas Fischer, DUH, kiertokulkutalouden projektipäällikkö

Pyydän tukeanne kampanjalle. Allekirjoittamalla autat suojelemaan ympäristöä, jälkipolvia ja tulevaisuuttamme. Kiitos.

Adressin osallistujat:

Fond of Bags | ergobag

Reason

Viiden viikon ikäisenä kävin ensimmäisen kerran Bornholmissa, tanskalaisella Itämeren saarella. Sen jälkeen olen käynyt saarella joka vuosi ja viettänyt siellä suuren osan lomastani. Nyt olen 16-vuotias, ja olen huolissani saaren tulevaisuudesta. Aiemmin puhtailla rannoilla on yhä enemmän muovijätettä.

Kaikki tietävät, että maapallo, ja etenkin meret, kärsivät jäteongelmasta. Tämä ongelma havainnollistuu kuitenkin uudella, hirvittävällä tavalla, kun sen näkee silmiensä edessä. Minun kokemukseni eivät varmasti ole yksittäistapaus. Kalastajat kertovat löytävänsä verkoista muovipulloja kalojen sijaan. Pohjanmeren saarilla jätteenkerääjät kiertelevät rannoilla joka päivä aamun sarastaessa.

Siksi onkin aika siirtää kokemuksemme ja tutkimukset politiikkaan ja osoittaa poliitikoille konkreettisia tekoja jäteongelman vähentämiseksi.

Thank you for your support

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now